Право вершити людські долі

Вісімнадцять нових суддів склали присягу в Колонній залі столичної мерії. За дорученням Президента України їх привітав Київський міський голова Олександр Омельченко. Вручаючи посвідчення і знаки та вітаючи нових служителів Феміди, столичний мер наголосив:

– Цей день увійде в життя кожного з вас і щорічно відзначатиметься як день, що став визначальним у вашій долі. Суддя – це не робота. Це місія. Тільки священику, лікарю і судді дозволено втручатися в долю людини. Священику людина відкриває душу, лікар бореться за життя, а суддя відстоює Вітчизну, народ і громадянина.

Україна перебуває нині у стані будівництва нового суспільства, де реформи потребує також і судова система. Новий Президент України, новий уряд і Київська міська влада мають зробити усе, аби норми судочинства відповідали європейським зразкам. Ми маємо забезпечити реформу судів, бо перед законом мають бути рівні всі.

За словами Олександра Омельченка, цього року київська влада виділила понад 4 млн. грн. на зміцнення матеріальної бази столичних судів. 23 законники отримали нові квартири. Мер також висловив переконання, що в нашому місті завжди пануватиме демократія і правосуддя.

Нових суддів також привітали голова Державної судової адміністрації України Іван Балаклицький, голова Апеляційного суду Києва Антон Чернишенко та інші поважні гості. Усі побажали молодим колегам довести протягом наступних п’яти років, що гідні високого звернення «Ваша честь», а також завжди пам’ятати, що в їхніх руках право вершити людські долі.