«Був суцільний баян»

Її хочуть розпочати активісти молодої партії «Інформаційна Україна». До нових революціонерів вони записують сім мільйонів українців, які мають стосунок до сфери інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ).

Лідер партії – політолог, юрист і фахівець з ІКТ Андрій Колодюк каже, що нинішні політики живуть у закритому просторі, пишуть передвиборні програми, які не читають виборці, і бояться зміни політичних еліт. Водночас за десять років, мовляв, політикум нічого не зробив для реалізації вимог фахівців ІКТ. Україна стала кузнею кадрів з ІКТ для світу, бо на батьківщині ці люди не можуть знайти роботи. Досі Інтернет-видання не мають статусу ЗМІ, а наші політики буцімто подекуди навіть не знають, що означає абревіатура ІКТ. Партія також пропонує замінити чиновників комп’ютерами, які «не беруть хабарів». Українській владі А.Колодюк нагадав: той, хто володіє інформацією – володіє світом. А на Юрія Єханурова лідер «Інформаційної України» образився. За те, що, перебуваючи в США, прем’єр заявив про потребу доручити розробку стратегії розвитку України іноземним фахівцям. Колодюк вважає, що наша держава доти буде сировинно-товарним додатком, доки її керманичі не зрозуміють, що їхні співвітчизники здатні конкурувати у світі інформаційними технологіями, знаннями й інтелектом.

Ставлячи перед собою серйозні «дорослі» завдання, ця партія ще по-дитячому наївна. Запис своїх членів проводить через Інтернет. У партійних коментарях використовують традиційну мову комп’ютерних завсідників. Навіть коментуючи візит Єханурова до США, «інформаційні українці» вживають такі інтернет-слова-паразити, як «кіса докукукалася», «був суцільний баян» тощо.