Каштани рятуватимуть від молі

Каштани Києва потерпають від молі, яка дісталася до столиці з країн Західної Європи. Про це розповів директор міської станції захисту рослин «Київзеленбуду» Валерій Воронін.

За його словами, вперше каштанову міль в Україні виявили торік у Львові, а цього року вона вже з’явилася в столиці. Фахівці станції вже склали карту міграції небезпечного шкідника у столиці. Його виявлено в Печерському, Голосіївському, Дарницькому і Подільському районах. Боротьба із міллю ускладнюється через щільне заселення столиці.  Тому в Києві такий метод застосовують лише в окремих випадках.

Захисники рослин звернулися до вчених і найближчим часом очікують рекомендацій від Інституту біології імені Шмальгаузена Національної академії наук та Інституту захисту рослин Аграрної академії наук про те, якими безпечними методами можна лікувати столичні каштани, щоб не завдати шкоди киянам. Поки що для запобігання поширенню шкідника все листя, сухостій та інші органічні відходи із заражених «мінуючою» міллю насаджень збиратимуть, вивозитимуть і спалюватимуть.