Відомче житло стане спільним, якщо...

Проблемі передачі відомчого житла, зовнішніх інженерних мереж та об’єктів соціального призначення до комунальної власності столиці міська влада приділяє постійну увагу. Це й зрозуміло, адже відомства, що свого часу були багатими на власність, тепер здебільшого не надто переймаються нею. Через що їхнє недоглянуте житло поступово стає таким, що будинок іноді легше зруйнувати і побудувати на його місці новий, ніж капітально ремонтувати.

Цього разу на розширеній колегії КМДА про справи у своїх районах розповідали голови Дніпровської та Шевченківської РДА Олександр Шевчук і Микола Харитончук, а також перший заступник голови Святошинської РДА Петро Ціник.

У Дніпровському районі із 238 відомчих будинків до комунальної власності передано 152. Залишилося прийняти 36, а решту зволікають передавати такі відомства, як Державне управління справами Президента України, Управління справами Верховної Ради. Передані ж будинки у вкрай занедбаному стані. Лише на відновлення їхнього технічного стану та прибудинкових територій довелося витратити майже 6 млн. грн. Але район готовий прийняти до своєї власності всі споруди у будь-якому стані, якщо «Київенерго» прийме теплові мережі та бойлерні. І саме це виявилося найскладнішим, тому пан Шевчук попросив столичну владу допомогти вплинути на енергетиків.

Петро Ціник доповів, що із 251 прийнято до комунальної власності 208 житлових будинків. Цього року до них має додатися ще 43. Такі ж проблеми у Шевченківському та Святошинському районах.

Із різних причин до комунальної власності ще не прийнято понад 200 житлових будинків, зокрема 125 з вини «Київенерго». Тож висновки буде зроблено, пообіцяв Олександр Омельченко.