«Сербський кінь» для канонірів

«Арсенал» б’є по своїх воротах

Останній тур першого кола ніби навмисне розтягли на три дні, залишивши наостанок і головний матч осіннього циклу. Проте й без «битви гігантів» було достатньо цікавого – і на полі, й поза ним. На превеликий жаль, очікуваного свята на вулиці футбольних канонірів так і не відбулося.

Уже без Баранова, але ще без Заварова. Неприємності почалися напередодні матчу киян із металургівцями Донецька. Новий наставник «Арсенала» Заваров, як з’ясували керівники столичного клубу, не має відповідного тренерського диплома, що широкій громадськості було відомо з часів його роботи з «Металістом». Отже, безпосередньо з капітанського містка діями канонірів керував не легендарний динамівець 80-х років минулого століття, а клубний селекціонер Бабинчук. Останнього разу «муніципали» святкували успіх ще 25 вересня, коли взяли гору над «Металістом» у Харкові. Три з чотирьох наступних матчів вони програли. Позавчора кількість невиграних зустрічей збільшилася до п’яти, а серія поразок – до чотирьох. І першого результативного «пострілу» по воротах «Арсенала» завдав… його центральний захисник Бунєвчевич. Досвідчений сербський легіонер, отримавши «довгу» передачу від свого співвітчизника і воротаря «Металурга» Дишленковича, бездоганним ударом перекинув м’яча через голкіпера Бажана прямісінько в сітку. Мабуть, не зорієнтувався в ситуації… Ошелешений страж воріт «Арсенала» за чотири хвилини повторив «подвиг» польового партнера: відбиваючи м’яча, відкинутого йому Розгоном, Бажан влучив у ногу Косиріна, від якої «шкіряний» рикошетом опинився знову ж таки в сітці… Надалі гості були значно ближчими до того, щоб довести рахунок до розгромного, ніж господарі – щоб урятувати матч. А от пристрасті по Заварову – в розпалі.

І про те, що було далі. Різноманітні міжусобиці, географічного та турнірного складу, завершилися локальним успіхом амбітної «Волині». Буквально вирвавши перемогу в столиці Криму, гарячі хлопці не менш гарячого тренера Кварцяного вдруге в сезоні й після семитурової перерви таки повернулися до чільної трійки, потіснивши на нижчі позиції найгрізніших конкурентів з Одеси та Маріуполя. З-поміж інших подій варто виокремити прем’єрне харківське «дербі» на найвищому вітчизняному рівні – з аншлагом, неабиякими пристрастями і воістину драматичною розв’язкою. Також уточнимо, що гол Бунєвчевича в свої ворота став третім для канонірів і сімдесят третім для національних чемпіонатів України, а стрілецький дубль алчевця Акобяна – сімсот тридцятим у нашому футбольному літописі та найпершим для «Сталі».