Озеленювачів вітали квітами

У столичній мерії вітали переможців серпневої 50-ї ювілейної виставки квітів, що відбулася в Печерському ландшафтному парку. Відзнаки та подяки з рук Київського міського голови отримали більш як 70 працівників «Київзеленбуду».

Названо й переможців у різних номінаціях. Комунальне підприємство з утримання зелених насаджень Шевченківського району відзначено за високий рівень техніки виконання. Дарницький, Деснянський та Дніпровський райони створили най-оригінальніші експозиції. Найкраще використали ландшафт Печерський, Подільський і Голосіївський райони. За впровадження елементів квіткової скульптури нагороджено Оболонський, Святошинський і Солом’янський райони.

Міський голова повідомив, що в місті планується щорічно висаджувати додатково близько 11 тисяч саджанців дерев хвойних порід: сосни, ялини, туї, смереки тощо, щоб через 10-15 років оновити зелений фонд. «Я поважаю листяні породи, але восени та взимку, коли опадає листя і дерева стоять голі, хвойні мають беззаперечну перевагу і продовжують милувати око», – сказав Олександр Омельченко.