У примар вірять більше, ніж у Бога

Опитування британців напередодні їхнього хелловіна дало вражаючі результати: 68% англійців вірять в існування примар і духів. Лише 55% опитаних сказали, що вірять у Бога.

Кожен восьмий британець стверджує, що хоча б раз у житті своїми очима бачив примару. Говорячи про джерела своїх переконань у тому, що примари і потойбічні сили існують, три чверті населення королівства назвали телевізійні передачі і кінофільми, зокрема, американський «ужастик» «Відьма з Блер» і фільми про Гаррі Поттера.

26% жителів Об’єднаного королівства вірять у НЛО, 19 – у реінкарнацію, але лише 4 – в існування Нессі, чудовиська, яке нібито мешкає в шотландському озері Лох-Несс.

Тим часом, хелловін стає все більш популярним у Великій Британії, набуваючи комерційного розмаху. Витрати британців на різні костюми, жартівливі подарунки та інші предмети, пов’язані з цим святом, поступаються лише витратам на різдвяні і великодні урочистості.

Якщо десять років тому на «нечисту силу» британці витрачали 12 мільйонів фунтів стерлінгів, то цього року вони залишили в магазинах у десять разів більше – 120 мільйонів фунтів.

У той час як діти виряджаються страховиськами, вирізають страшні пики з гарбузів і вставляють усередину свічку, дорослі перетворюють себе на потвор, видудлюючи з нагоди «свята» понад міру пива, вина і міцніших напоїв.

Британські поліцейські і медики готувалися  до складного тижня, оскільки слідом за хелловіном настає суто британське свято – Ніч Гая Фокса, коли різко зростає кількість інцидентів через зловживання алкоголем та хуліганство.