Грузини обминають конфлікт

Згідно з міжурядовою угодою українська влада повинна надати у тимчасове користування на умовах оренди земельні ділянки у центральній частині міста Києва (бульвар Т.Шевченка, 25 та вул. О.Гончара, 22) для будівництва дипломатичного представництва Грузії в Україні.

За умови збереження існуючої планувальної структури забудови, її історичного та композиційного характеру Київрада виконала рішення міжурядової угоди, виділивши землю під «дипломатичну» забудову. Зокрема житловий комплекс для грузинських дипломатів планувалося збудувати за індивідуальним проектом із використанням новітніх технологій та сучасних матеріалів.

Але проти цього запротестували, як у нас нині повелося, мешканці сусідніх будинків, організувавши пікети, напнувши намети. Надзвичайний і Повноважний Посол Грузії в Україні пан Грігол Шалвович Катамадзе з розумінням поставився до вимог киян, погодившись зупинити роботи на конфліктних землях.
Нині керівництво міста Києва, МЗС України та представники грузинської амбасади вирішують питання щодо виділення іншої земельної ділянки для розміщення об’єктів дипломатичного призначення, після чого буде внесено зміни до міжурядової угоди між Грузією та Україною.