Великий подвиг і самопожертва

Дорогі ветерани!

Шановні кияни і гості міста!

Наші воїни-визволителі 62 роки тому уславилися своєю відвагою, військовою доблестю, визволивши з неволі киян та очистивши столицю України від фашистських окупантів.

Час невблаганний. Він здатен змінювати суспільні формації,  кордони держав, але він безсилий перед вдячною людською пам’яттю. У ній навіки закарбується великий подвиг, героїзм, самопожертва доблесних воїнів-визволителів, котрі ціною неймовірних зусиль і багатьох тисяч життів у грандіозній битві на Дніпрі здолали ненависного ворога і звільнили святиню українського народу – Київ.

Незборима воля наших батьків і дідів, їхня свята віра в перемогу завжди будуть взірцем для всіх прийдешніх поколінь, величним прикладом патріотизму, мужності і честі. Ми доземно схиляємо голови перед нашими уславленими ветеранами, котрі, повернувшись із фронту, піднімали з руїн столицю та інші міста і села країни. У тому, що Київ на сьогодні став одним із найкрасивіших столиць світу і є зразком економічного розвитку та духовного відродження нації, також величезна заслуга наших сивочолих ветеранів. Ми маємо за честь називати себе їхніми нащадками.

Турботу про визволителів, про всіх, хто на полі жорстокої борні та нелегкому трудовому фронті виборював свободу і щастя для дітей та онуків, міська влада столиці завше вважала своїм святим обов’язком. Ми й надалі робитимемо все можливе, щоб на схилі літ ви, шановні ветерани, постійно відчували реальну підтримку і допомогу.

Шановні воїни-визволителі! Дорогі кияни! Сердечно вітаю вас із 62-ю річницею визволення нашого рідного міста від фашистських загарбників! Бажаю вам міцного здоров’я, сімейного благополуччя, щасливої долі та ясного мирного неба над Києвом і всією Україною!

З повагою
Київський міський голова Олександр ОМЕЛЬЧЕНКО