У подарунок засудженим – $20 тисяч

Днями до Державного департаменту України з питань виконання покарань завітав… 92-річний киянин Борис Свєшников. Прийшов не з порожніми руками. А приніс двадцять тисяч доларів. І одразу ж з порога заявив, що ці гроші хотів би перерахувати на потреби Мелітопольської виховної колонії.

– Моя десятирічна внучка Марійка дивилася телевізор. У програмі демонструвався сюжет про фестиваль самодіяльної творчості засуджених «Червона калина», який проводився в цій колонії, – каже Борис Борисович. – Тамтешні дівчатка-музики дуже вже припали до душі Марійці, яка звернулася з пропозицією допомогти їм. Я погодився, бо наша спільна мрія – сіяти добро. Тож нехай ці гроші стануть у пригоді тим, хто з якихось причин опинився за ґратами.

Подібний філантропічний вчинок для родини Свєшникових – не перший. Торік Борис Борисович до приймальні Міністерства внутрішніх справ України прийшов із господарською сумкою. У ній – 100 тисяч доларів. Гроші передав для потреб дітей загиблих міліціонерів. А ще раніше 500 доларів переказав сім’ї загиблого правоохоронця у Дніпропетровську.

Такі суми пан Свєшников виручає від продажу картин із власної приватної колекції.

Із щедрим благодійником зустрілися голова Державного департаменту України з питань виконання покарань Василь Кошинець і його заступник Наталія Калашник. Керівники щиро подякували Борису Борисовичу за допомогу тим, хто відбуває покарання.

– Ми теж прагнемо добра, – зазначив Василь Васильович, – намагаючись гуманізувати процес відбування покарання. А тому дуже раді будь-якій нагоді поліпшити умови утримання засуджених.

Подаровану іноземну валюту уже конвертовано в національну грошову одиницю і переказано на рахунок Мелітопольської виховної колонії. Допомогу філантропа буде використано на потреби загальноосвітньої школи установи.

Зворушена вчинком пана Свєшникова, начальник колонії Світлана Рулевська виявилася небагатослівною.

– Для нас – це несподівана радість. Наші підопічні отримали підтримку. Дай, Боже, здоров’я Борису Борисовичу! Нехай знає: його добра справа допоможе дівчаткам у подальшому вибрати правильні життєві орієнтири.