Невігластво по-флотськи

Всеукраїнська організація «Студентське братство» вимагає скасувати реєстрацію політичних партій, які глумляться з державної символіки України та закликають до сепаратизму.

Члени «Студентського братства» 27 жовтня поставили намети навпроти Центрального штабу Чорноморського флоту Російської Федерації у Севастополі та розпочали мирну акцію на підтримку законів України командуванням ЧФ РФ та передачу маяків нашій державі, а також укладання договорів оренди на всі об’єкти, які перебувають у незаконному розпорядженні ЧФ РФ. За довідкою Фонду держмайна України, Чорноморський флот Росії не уклав жодного договору оренди, яка є обов’язковою умовою перебування російського флоту на території країни відповідно до базових угод щодо флоту між Україною та Росією.

У відповідь на акцію «Студентського братства» біля Центрального штабу Чорноморського флоту розпочали мітинг представники політичних партій «Союз», ПСПУ, «Руський блок» та громадських організацій «ПРОРИВ», «Російська община Севастополя», рух «Севастополь. Крим. Росія!». Події почали набувати конфліктно-агресивного характеру. Закінчилося тим, що було зруйновано намет братства, а український державний прапор втоптано в землю.

Обурення активістів «Студентського братства» викликало і те, що українські партії виступали під прапорами Російської Федерації, а також наполягали на тому, що «Севастополь – це російське місто, а всіх українців із нього потрібно повикидати в море».

Загалом від почутого склалося гнітюче враження, що ні на півострові, ні в Україні загалом ніхто, крім цих відважних молодих людей, по-справжньому не протистоїть знущанням з українства на нашій же землі; що держава добровільно віддає на поталу нахабним зайдам і доморослим манкуртам те, що мала б свято берегти.