У комуністів з’явився конкурент

На подолання 3-відсоткового бар’єру на виборах розраховує голова Всеукраїнської партії миру і єдності Людмила Янковська.

Досі партія розгортала свою діяльність в основному на міжнародній ниві. Вона представлена в ООН і підтримує дружні стосунки з іншими  партіями, які мають таку ж назву в  22 країнах світу. Після об’єднання 29 жовтня із партією «Демократи України», лідером якої є Сергій Крижанівський, ухвалено рішення про участь у виборах до Верховної Ради та місцевих рад.

Ймовірним є блокування, зокрема з Народно-демократичною партією Валерія Пустовойтенка. Програму Всеукраїнської партії миру і єдності щодо проблем економіки спрямовано на розвиток села. У міжнародній політиці визначається пріоритетність у стосунках із Росією. Керівництво партії вважає неприпустимим  участь України у НАТО і виступає за негайне повернення українських військових з Іраку.

Порушили на прес-конференції і мовне питання. «Ми прагнемо, щоб російська мова також була визнана державною. Адже 17 відсотків громадян України – росіяни, а 25 відсотків послуговуються в повсякденному житті лише російською», – заявив Сергій Крижанівський. Аргумент, звісно, не для серйозного обговорення, бо «мовна карта» давно вже бита і їй не бути козирною на виборах.

Людмила Янковська вважає, якщо її партія потрапить до парламенту, то  матиме вищий рейтинг, ніж комуністи: «Симоненко вже 16 років у політиці, але український народ нічого не отримав від нього».