Театральний подарунок учителям

Столичний підрозділ партії «Народний союз «Наша Україна» розпочав із презентації проекту «Театральний подарунок учителям», який передбачає організацію культпоходів на кращі вистави Національного драматичного театру ім.Івана Франка для вчителів з усіх районів міста.

На невмирущу «Наталку-Полтавку» запросили освітян Шевченківського району. Перед початком вистави голова районної організації партії, народний депутат України Валерій Лебедівський та голова виконкому районного осередку Зорян Шкіряк розповіли, що цей проект – один із п’яти. Першим він став тому, що вчителям у Києві живеться кепсько через малу зарплатню та погані умови роботи. Підтверджувати це взялася викладачка української мови та літератури середньої школи №27 Марія Солодова.

Окрім «Театрального подарунка» цікавими й корисними, на думку Валерія Лебедівського, будуть також низка акцій на підтримку освітян, «робочі групи, експертні ради», які розроблятимуть програми розвитку освіти для Києва та районів і контролюватимуть фінансування галузі) тощо.

Валерій Лебедівський закликав до співпраці освітян і журналістів, аби поліпшити стан справ у столичній освіті. А Зорян Шкіряк конкретизував цей стан: мовляв, недоцільно використовуються мільйони бюджетних гривень, які спрямовуються в заклади, де за цілий рік оздоровлюються 300 – 400 дітей. Вважає пан Зорян поганою підготовку до нинішнього навчального року в Києві. Однак на прохання конкретизувати таке запевнення сказав, що «…про ситуацію в місті сказати не готовий, а в Шевченківському районі навіть до цього часу принаймні 40 відсотків шкіл у незадовільному стані. Тому ми й започатковуємо цей проект». Що ж, певно, із таким твердженням навряд чи погодяться керівники району.