Плюс два для лідера

Чемпіон уник неприємностей там, де міг й оступитися

Погром тижня. А от у турнірних взаєминах місцевих і приїжджих команд відбулася різка зміна. Мало того, що господарі виграли аж шість календарних матчів з восьми, так вони ще й влаштували справжнісіньку канонаду над чужою територією. Шістнадцять забитих м’ячів проти двох пропущених – такої стрілецької переваги бомбардирів у рідних стінах не спостерігалося не лише в цьому, а й в трьох попередніх чемпіонатах України. Найцікавіше, що вагомий внесок у цьогорічний рекорд здійснили і загально визнані претенденти на медалі, і так звані ситуативні аутсайдери з Полтави та Дніпропетровська, котрі «відвантажили» міцним «середнякам» із обох історичних столиць чотири «сухих» м’ячі на двох. І не дивно, що тільки вдруге в сезоні господарі здобули аж три класичні великі перемоги – з перевагою в три м’ячі.

Повернення тижня. Відбулося воно в Дніпропетровську і, як годиться для таких випадків, виявилося багатозначним з огляду на події та персоналії. Тамтешній «Дніпро», головний невдаха п’ятнадцятого національного, переконливо переграв неабияк організованого і доволі симпатичного дебютанта з Харкова саме тоді, коли на капітанському містку не знайшлося місця багаторічному наставникові дніпрян Євгенові Кучеревському. Зрозуміло, вдаватися до категоричних висновків зарано, проте відзначити деякі подробиці таки варто. Наприклад, після тривалої перерви в складі господарів з’явився дехто з відлучених від «основи» попереднім тренером і один з них – Руслан Костишин – навіть відзначився голом. А гра команди в цілому певною мірою нагадала й відповідник дворічної давності – завзятий і яскраво розмаїтий, що й забезпечив оновленому Кучеревським «Дніпрові» тверду позицію в когорті вітчизняного футболу. Як розгортатимуться події надалі, передбачити важко, проте повернувся й сам Кучеревський: тренера, відправленого тиждень тому у відставку, призначили спортивним директором «Дніпра».

Серіали тижня. «Динамо», забивши два м’ячі «Таврії», зберегло статус найрезультативнішого колективу чемпіонату: лише «блакитно-білі» брали ворота суперників у кожному з календарних матчів. А от «Кривбас» відзначився тільки одним голом у семи останніх за часом зустрічах. Криворіжці близькі й до іншого антирекорду чемпіонату: вони не виграють уже сім ігрових днів поспіль, поступаючись за цим показником хіба що закарпатцям, які не пізнали смаку перемоги в одинадцяти стартових поєдинках. Ужгородці, до речі, пропускають голи в шести матчах поспіль. Як і столичні «муніципали». Тоді як «Динамо» зберігає ворота недоторканими чотири зустрічі підряд, а «Шахтар» – аж п’ять. Жоден з їх опонентів такими чудовими серіями похвалитися не спроможний.