Щоб говорити, треба знати

Рада трудового колективу, рада профкомів, рада ветеранів Акціонерної компанії «Київенерго» та рада молодіжної громадської організації «Енергія руху» направили на ім’я народного депутата України Володимира Бондаренка відкритого листа.

Ідеться про численні публічні виступи народного депутата із закидами на адресу компанії «Київенерго».

«Ми теж жителі Києва, – ідеться в листі, – і разом з іншими вітали б ваше прагнення обстоювати інтереси громадян, але на підставі фактів, фахового аналізу ситуації та з урахуванням чинної законодавчої бази. Саме так і має чинити народний обранець. Утім ви вперто ігноруєте реальні факти, вводячи в оману столичну громаду. Скажімо, стверджуєте, що тариф на теплову енергію складається з невиправданих витрат на штрафи, оплату путівок, доплату непрацюючим пенсіонерам, оплату презентацій і свят, які влаштовує компанія. Але ж Мінекономіки спільно з Мін’юстом, Мінфіном, Антимонопольним комітетом, Головним контрольно-ревізійним управлінням та Київською міськдержадміністрацією на ваш черговий депутатський запит щодо фінансово-господарської діяльності «Київенерго» 27.09.05 дали однозначну відповідь: «Порушень державної дисципліни цін не виявлено».

Доводимо до вашого відома, що бази відпочинку, їдальні для працівників компанії та дитячий табір «Енергія» (Ворзель) ніколи не утримували за рахунок тих самих тарифів. І вони, до речі, залишаються незмінними з 2002 року, тому виробництво теплової енергії є збитковим для «Київенерго».

Ви також звинувачуєте нашу компанію в тому, що вона не хоче ставити лічильники. Але за останні півтора року встановили 1315 вузлів обліку теплової енергії в житлових будинках усіх форм власності. І на це було витрачено майже 30 млн. грн. коштів «Київенерго». Ці витрати також додатково не включали у тариф на теплову енергію.

Щодо форми Е-8, яку повинні отримати споживачі, то ви мали б знати, що незважаючи на те, що 40 відсотків власників будівель не отримали цієї форми, тепло надійшло практично всім.

Не менший подив викликає і ваше твердження про відібрану за борги у заводу «Більшовик» базу відпочинку. Хотіли б довідатись, про які інші, невідомі нам 60 об’єктів, які придбала компанія в такий самий не цивілізований спосіб, ви говорите?

Одне слово, запитань до вас у нас накопичилось чимало. Тому запрошуємо вас, шановний пане Бондаренко, відвідати наші об’єкти й зустрітися з виробничним колективом».

Лист до народного депутата підписали голова ради трудового колективу В.Гончарук, голова ради профкомів І.Коваленко, голова ради ветеранів О.Радченко, голова МГО «Енергія руху» В.Куртєв.