«Крамбамбулю» позбавляють свят

Білоруська група «Крамбамбуля» готує новий альбом  «Крамбамбуля святочная». Як і попередню платівку – «Палітра доброго настрою», його буде присвячено певній темі,  але цього разу не алкогольним напоям, а відомим святам.

Серед них як радянські, про які йдеться у піснях «Дорогі жінки» та «23 лютого», так і чарівні та романтичні, присвячені дню Святого Патріка, Коляди, Нового року та Святого Валентина. Альбом буде витримано у рок-н-рольній стилістиці. «Важко писати пісні на задану тему, – розповідає лідер групи та автор усіх текстів Лявон Вольський, – потрібно почекати, поки прийде натхнення. Зараз написання п’ятьох композицій завершено. Важко казати про терміни виходу альбому, адже ми постійно на гастролях».

На «Крамбамбулі святочній» прихильники матимуть змогу познайомитися і з акторсько-режисерським талантом учасників групи. За словами Лявона Вольського, якщо вистачить часу, вони обов’язково знімуть аматорські відеоролики, сценаристами, режисерами та акторами яких будуть самі «крамбамбульці».
Крім того, група знову планує дуети з українськими виконавцями. Цього разу – з Сашком Положинським, лідером групи «Тартак».

З майбутньою презентацією альбому в Білорусі, впевнені музиканти «Крамбамбулі», виникнуть великі проблеми. Зовсім недавно культова білоруська рок-група «N . R . M», вокалістом якої також є Лявон Вольський, знову потрапила під гарячу руку білоруської влади. За годину до початку концерт відмінили. Офіційною причиною стала «незадовільна робота системи пожежогасіння». Однак один із адміністраторів закладу, де мав відбутися концерт, повідомив, що отримав кілька дзвінків із Мінміськвиконкому, КДБ та адміністрації президента, у зв’язку з чим керівництво і змушене було відмінити свято. Ще через кілька днів від мера міста Бобруйська, де проходив  великий пивний фестиваль, прийшла вказівка прибрати з програми одразу кілька білоруських команд, серед яких опинилися як «N . R . M», так і «Крамбамбуля». «Не знаю, чи дозволять нам виступати в Білорусі, – коментує Лявон Вольський, – треба з приводу цього влаштувати шоу: відвідати чиновників, хоча, зрозуміло, це нічого не змінить. «Крамбамбулі» залишається сподіватися на братерську допомогу України».