Бойова підготовка стає пріоритетом

Коли на Києво-Олександрівському авіаційному полігоні закінчилися навчання і присутній на них міністр оборони України Анатолій Гриценко вийшов до представників ЗМІ, його спитали, чи не занадто для нашої держави виділяти на одне навчання 1,5 мільйона гривень. Він відповів так:

– Кошти, які виділяються на бойову підготовку та проведення навчань, виправдані. На прикладі цих навчань ми переконалися, як важливо такі заходи проводити регулярно і грамотно. Тільки такий підхід гарантує нашим льотчикам відповідну льотну підготовку. А значить у разі потреби вони зможуть відбити терористичні атаки, евакуювати мирне населення.

Під час того навчання екіпажі Су-25 і Су-27 виконали поставлені завдання, вразили цілі. Це – результат тривалої підготовки авіаторів. Додамо, і результат ритмічного надходження палива до авіаційних частин.

А днями батальйонними тактичними навчаннями в районі Феодосії завершилися основні заходи бойової підготовки у Військово-Морських силах України. Підрозділи морської піхоти продемонстрували десантування у тил противника. У ході навчань, крім висадки морського і вертолітного десантів, відпрацьовувалися елементи розвідки розгортання в бойовий порядок, а також організація вогневого ураження.

Утішає те, що вперше за роки існування незалежності України бойова підготовка визнана пріоритетом, поступово підвищується складність її завдань. Утім слід наголосити: поки-що це відчувають лише військовослужбовці, які входять до складу сил швидкого реагування.