Рішення про землю не ухвалили

Сесії Київради останнім часом відбуваються не раз на місяць, як передбачає регламент, а чи не щотижня. От і вчора Київський міський голова, коментуючи затягування Верховною Радою ухвалення бюджету-2006 заявив, що міська рада змушена буде у листопаді та грудні збиратися по два рази, аби паралельно з вищим законодавчим органом ухвалювати бюджет столиці.

Хоча, можливо, таких засідань побільшає. До вчорашньої сесії було прикуто особливу увагу як преси, так і традиційних уже пікетників під мерією. Цього разу крім «зелених» у пікет стала Українська будівельна асоціація. Вимагали одного: не зупиняти роботу будівельників, а розібратися, де у конфліктних питаннях щодо забудови переважає колективний егоїзм.

Вимога ця виникла зовсім не випадково, адже вчора в порядку денному було питання щодо скасування рішень Київради про передачу 10 земельних ділянок, довкола будівництва на яких вирують конфлікти з мешканцями сусідніх будинків. На жаль, депутати рішення не ухвалили. У подальших публікаціях ми докладніше розповімо про перебіг обговорення цього питання.

 Загалом же рішення ухвалювали спокійно і здебільшого позитивно. Внесли зміни та доповнення до бюджету-2005 і одночасно – до програми соціально-економічного та культурного розвитку столиці. Докладно розглянули, куди буде потрачено кредитні кошти – 250 мільйонів доларів Світового банку. Затверджено також програму будівництва, реконструкції та капремонту дощової каналізації міста тощо.