Пам’ятатимуть «наших» в Іраку

Незабаром українські миротворці покинуть Ірак. Утім, у провінції Васіт їх ще довго будуть згадувати. Передусім за те, що вони реалізували низку проектів, спрямованих на підтримку діяльності місцевої влади. Зокрема, за їх ініціативи було закуплено та встановлено дизельні генератори для забезпечення електроенергією споруд губернаторства, ради провінції, департаменту освіти тощо. За проектом, розробленим українськими фахівцями, закуплено базову станцію та переносні радіостанції для забезпечення роботи апарату адміністрації провінції.  Тільки протягом останніх двох тижнів військові лікарі українського миротворчого контингенту надали медичну допомогу 280 місцевим мешканцям.

Допомагають українські миротворці й іракським військовим та поліцейським. Так, завдяки нашій допомозі, третю піхотну бригаду іракської армії повністю забезпечено переносними радіостанціями транкінгового зв’язку. Українці всі 300 радіостанцій повністю перепрограмували та добилися сумісної їх роботи з радіостанціями тих типів, що були і перебувають на озброєнні іракських  військових. А поліцейському управлінню провінції Васіт передано 128 автоматів АК-47, 320 пістолетів, 240 багнетів-ножів, 40 тисяч набоїв.

Наші військовики взяли активну участь у заходах безпеки під час проведення референдуму. І в тому, що вдалося зберегти відносний спокій, заслуга й наших воїнів.