Славне десятиріччя

У Києві відбулися урочистості з нагоди 10-ї річниці інтронізації Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета. Саме 22 жовтня 1995 року владика Філарет очолив Українську Православну Церкву Київського Патріархату і відтоді, мов мудрий і мужній капітан, веде її корабель крізь хвилі і буревії ворожих інтриг, бруд і підступи наклепників до визнання української автокефалії і побудови на теренах України єдиної Помісної Православної Церкви.

Напередодні у приміщенні Національної філармонії відбулося урочисте засідання і святковий концерт за участю відомих в Україні митців і творчих колективів. Серед номерів переважала духовна музика Артемія Веделя, Дмитра Бортнянського, Івана Небесного, Ганни Гаврилець, Мирослава Скорика у виконанні славетних хорів.

Минулої суботи в урядовому будинку офіційних прийомів Патріарх Філарет приймав щирі вітання  від численних гостей – ієрархів УПЦ КП, офіційних осіб, знаних в Україні людей. А потім Святійший очолив всенічне бдіння і Божественну літургію у Свято-Володимирському патріаршому кафедральному соборі.