Зелені легені столиці

Питання озеленення столиці завжди залишається актуальним. Особливо нині, коли місто почало масово розбудовуватися. Однак генеральний директор комунального об’єднання «Київзеленбуд» Петро Яворовський вчора на брифінгу запевнив, що киянам турбуватися нічого, бо зелені легені столиці постійно перебувають під пильним наглядом.

Петро Петрович розповів, що через п’ять років на одного киянина припадатиме уже не 20, а 26 квадратних метрів зелених насаджень. «Це передбачено програмою комплексного розвитку зеленої зони Києва до 2010 року», – пояснив він. До цього часу облаштують та впорядкують ще 40 парків – їх уже буде не 81, як нині, а понад 120. Дерева нині висаджують за новою технологією – не «прутики», а вже дорослі із глибою землі. Такий спосіб і вигідніший, і естетичніший, і економічніший. «Уже не потрібно чекати п’ять років, щоб півтораметровий саджанець став молодим красивим деревом, – зауважив Петро Петрович. – Та й більше шансів на те, що таке дерево вкоріниться і не загине від рук вандалів».

Не забуває «Київзеленбуд» і про «оголені» загазовані автомагістралі. Так, скажімо, вздовж Броварського проспекту навесні заплановано висадити захисну зелену огорожу, аби дихалося легше та їздилося приємніше.

(Докладнішу розповідь про плани зеленбудівців читайте у наступних номерах газети).