«Президента продовжують отруювати»

Таке твердження прозвучало на першому з’їзді Партії патріотичних сил. Його делегати обрали нового лідера – Олександра Зінченка. А колишній – Віктор Палій – став його першим заступником.

Щойно обраний голова партії був критичним щодо нинішньої політичної ситуації в країні: відновлюються негаразди, які ми називали «режимом Кучми». Влада втрачає зв’язок із суспільством, не хоче чути правди. Хабарі і корупція – на всіх поверхах державної машини. Незахищеність громадян перед владним свавіллям, закони, які не працюють, брак державної стратегії, програми національного відродження, економічного прориву… Не змінилися принципи кадрової політики, а навпаки – «до непрофесійності додалось кумівство». «Президента продовжують отруювати, але вже хибною інформацією», – переконаний Олександр Зінченко.

Мета ППС – досягти національної єдності. Через поєднання інтересів держави, громадянського суспільства та бізнесу. Партія покладається на середній клас і вважає своїм завданням дати йому суспільну політичну і бізнесову перспективу. З економічної точки зору, «патріотичні сили» вважають доцільним перехід від економіки товарів до економіки послуг. На їхню думку, це дає нашій державі унікальний історичний шанс – ліквідувати відставання від передових країн за рахунок серйозних конкурентних переваг – високого рівня освіти, науки і загальної культури населення України.

Олександр Зінченко зізнався, що під час свого держсекретарства навіть не думав про можливе очолення будь-якої політичної сили, але «ситуація в країні не дозволяє стояти осторонь».