План до двору

Уже шість років житловий фонд столиці під постійною увагою місцевої влади. Відтоді бюджет міста та районів щороку передбачає кошти на оновлення й ремонт будинків, ліфтового господарства та прибудинкових територій. Стан виконання загальноміської програми «Твій дім, твоє подвір’я» днями аналізували на розширеному засіданні колегії КМДА.

Обсяги ремонтних робіт у Києві визначають за результатами весняного та осіннього оглядів технічного стану житлового фонду і прибудинкових територій. Звернення мешканців та депутатів усіх рівнів також беруть до уваги. Заступник начальника Головного управління житлового господарства Володимир Морозов зауважив, що цьогоріч на виконання міської програми районам було передбачено 128,3 млн. гривень, із яких освоєно 84 відсотки. Найбільше робіт виконано в Святошинському районі, де освоїли майже 15 млн. А от Деснянський, Дніпровський, Шевченківський та Подільський високими показниками не можуть похвалитися. Перший заступник голови КМДА Іван Фоменко навіть «засудив» Поділ за те, що той, на відміну від решти районів, не залучив жодної копійки додаткових коштів на виконання програми «Твій дім, твоє подвір’я»: «Тут не можуть поскаржитися на нестачу джерел дофінансування – сотні магазинів, офісів, кафе, які орендують перші поверхи житлових будинків!».

Пан Морозов зазначив, що на запланованих для ремонту 875 об’єктах житлового фонду роботи виконано на 83 відсотки. Щодо ремонту фасадів, то із 541 оновили 547. Не забули комунальники й про покрівлі, яких цьогоріч відремонтували 489, ще 30 полагодять до Нового року.

Прибудинкові території також впорядковують. Для цього виділили 18,6 млн. грн., з яких нині вже освоїли 16,6, поремонтувавши майже 3,5 тис. вхідних дверей, облаштувавши 664 дитячих та спортивних майданчиків, завізши 14 млн. кубометрів ґрунту.Однак, за словами пана Морозова, проблемою, як і в попередні роки, є те, що в районах недостатньо уваги приділяється плановому підходу до виконання комплексних ремонтних робіт.