Шведський денді

Уперше в Україні виступить один із найцікавіших музикантів сучасності – шведський денді Джей-Джей Йохансон. Єдиний концерт відбудеться в київському клубі «Оранжерея» в рамках святкування ювілею журналу «VIVA» 29 жовтня.

На початку жовтня цього року вийшов новий альбом артиста «Rush». «Платівка танцювальна, а також тепліша та більш органічна, ніж попередні роботи», – розповідає Йохансон.  Записували його в Стокгольмі та Парижі. Попередні чотири альбоми музиканта вийшли у 35 різних країнах накладом понад півмільйона примірників. Джей-Джей гастролював у США, Канаді, Бразилії, Франції, Німеччині, Іспанії тощо. З дитинства музика була лише хобі, але після навчання в арт-школі він серйозно зайнявся цією справою. Тривалий час працював діджеєм. Нині іноді грає у клубах Нью-Йорка, Майамі, Парижа, Барселони.

Джей-Джей Йохансона часто звинувачують у критичному рівні меланхолії. Ось що він каже про це: «Загалом-то я спокійний та щасливий, мене люблять,  мені подобається робота, навколо цікаві люди, вони приходять на концерти, але  водночас я стільки часу проводжу поза домівкою, часто буваю самотнім у готелі, аеропорту, автобусі... Далеко від усіх, кого люблю.  Саме у цьому стані й пишу більшість своїх пісень».