Земфіра без поганих звичок

У Києві, після трирічної перерви, виступила Земфіра. Співачка зізнається, що стала набагато толерантнішою і намагається уникати як конфліктів, так і надмірного галасу навколо своєї персони. Тож концерт у заповненому трохи більше як наполовину Палаці спорту вийшов надзвичайно душевним, навіть камерним.

Звучали перевірені часом хіти і пісні з нової, четвертої за ліком платівки «Вендетта». «Мені просто подобається це слово, воно самодостатнє і сильне, хоча на помсту я здатна», – коментує Земфіра. В альбомі п’ятнадцять композицій, у стилі від традиційного року до тріп-хопу. Платівка неоднорідна та концептуальна, в ній набагато більше чистої творчості та відвертості, ніж у попередніх роботах. Через це, мабуть, аншлагу на довгоочікуваному концерті не було. Власне, Земфіра не приховує того, що її не надто цікавлять величезні прибутки чи слава, а на першому місці – творчість. «У мене є впевненість, що маю свою публіку, що зали зберу, – каже вона, – поганих звичок, пов’язанних з яхтами, літаками тощо, у мене немає, тож можу в музиці робити те, що хочу, – експерементувати».

Нові орієнтири в житті підтверджує  вигляд Земфіри на концерті – тендітна, красива, у простому одязі, але з неймовірною енергетикою.  «Вендетта» – перша платівка Земфіри як сольного виконавця. У записах та в турі беруть участь запрошені музиканти. Зокрема, українець Корнєй. Цей хлопець із Донецька грає на розігріві у Земфіри, а під час її концертів – на бас-гітарі. Нещодавно випустив власний альбом. Власне, і частину пісень на «Вендетті» Земфіра написала разом із Корнєєм. Плідно співпрацює вона і з іншою творчою особистістю – Ренатою Литвиновою. Режисерка зняла три відеокліпи на пісні з «Вендетти» – «Прогулянка», «Блюз», «Підсумки». Прем’єра останнього ролика відбулася саме в Києві. Тут же Земфіра відвідала виставку японського живопису, а також купила перші в цьому році платівки за власні гроші: нові альбоми Леоніда Федорова, «Гражданской оброны» та «Океану Ельзи».

«Славко дуже сильний артист, – каже Земфіра,  –  ви маєте його берегти».