Солі вистачає, а техніки–ні

У всеозброєнні готуються зустріти морози й автодорівці: дбають про дорожнє покриття та розмітку, лагодять спецтехніку, закуповують сіль…

1600 кілометрів столичних доріг, якими щодоби проїжджає 40 тисяч авто, постійно обслуговують 6,5 тисячі автодорівців. Заступник генерального директора комунальної корпорації «Київавтодор» Олег Карпенко розповів, що взимку їхні працівники прибирають від снігу 21,8 млн. кв. м тротуарів і проїжджої частини, яку нині вже повністю «розмічено».

«Маємо 14 солесховищ, де можна зберігати 35-37 тисяч тонн, – пояснює пан Карпенко. – Сіль почали заготовляти ще з червня, тож завезли майже в повному обсязі, залишилося придбати лише 3 тисячі тонн, але й ті вже прямують до столиці коліями «Укрзалізниці». Графік буде виконано вчасно – до 1 листопада, як і передбачалося».

Але проблеми є і немалі. Олег Карпенко каже, що, на жаль, нині близько 35 відсотків спецтехніки відпрацювали понад 10 років і практично підлягають списанню. А її ще доведеться використовувати взимку. Неважко уявити, якими будуть темпи її роботи.