Не вистачає преміум-класу

В останні роки туристична галузь столиці розвивається динамічно і приносить чималі прибутки. Особливої популярності набув діловий чи так званий конгресовий туризм. Однак для його подальшого розвитку не вистачає готелів преміум-класу.

Заступник начальника Головного управління комунального господарства – начальник управління туризму, готельного господарства та курортів Микола Грицик зауважив, що за світовими стандартами у столиці потрібно ще хоча б 4300 готельних місць. Загалом же функціонує 111 підприємств готельного господарства різних форм власності та відомчого підпорядкування на 9 тисяч номерів, або ж на 15 тисяч місць. «А через те, що особливо популярний діловий туризм, то слід подбати про будівництво п’ятизіркового конгрес-готелю хоча б на 10 тисяч місць, – наголосив він. – Нині ж працюємо над розробкою проекту мережі малих готелів і молодіжного. Не завадило б подбати і про автокемпінги, яких теж не вистачає».

До 2010 року в столиці передбачено звести 4-5 п’ятизіркових готелів, 10-12 – чотиризіркових, 30 – тризіркових (понад 4 тис. місць) та мотелі-кемпінги на 1200 місць. Чи вдасться реалізувати заплановане – залежить від інвесторів. Так, затягнулася реконструкція готелю «Лейпціг» та автокемпінгу «Київ». Ще й досі вирішується питання щодо будівництва готелів на вулицях Лютеранській, 14, Госпітальній, 4, Набережно-Хрещатицькій, 21 тощо. Готелі ж «Свята Софія» (на 234 номери) та «Опера» (на 140 номерів) заплановано здати в експлуатацію вже наступного року.