Задля гармонії в сім’ї

Кожна сім’я по-своєму кує щастя. І нещастя, що, як сніг на голову, також у кожного своє. Немає ладу в родині – немає ладу і в державі або ж навпаки. Що-що, а економічні негаразди, які тягнуть за собою матеріальні нестатки, дуже відчутно впливають на злагоду, порозуміння між подружжям, батьками й дітьми. У такій ситуації складно відшукати гармонію в стосунках, але робити це треба.

Саме цю проблему намагаються розв’язати Київський міський центр роботи з жінками, який розробив чотирирічну програму соціального захисту сім’ї «Я і моя Україна». Одним із найперших її підрозділів – програма «Моя сім’я», презентація якої недавно відбулася.

– Наша мета – робота із сім’ями, вивчення і поширення духовних цінностей кращих родин, допомога тим, хто опинився на межі розлучення, – наголосила Галина Гончарук, голова центру. – Ми запроваджуємо Книгу пошани «Краща сім’я», звання «Киянка року». У кінці року визначатимемо, хто може його удостоїтися і належно вшановуємо переможців.

У цій презентації взяла участь заслужена художниця України Ніна Марченко, родина якої може претендувати на звання «Краща сім’я». Ніні Яківні нещодавно виповнилося 65 років, і учасниці клубу ділових жінок «Киянка» прийшли, аби привітати її. Ювілярці вручили відзнаку КМДА «Знак пошани». Долучилася до цього й Голосіївська райдержадміністрація – приготувала свої гостинці іменинниці.