І знову Віденський вальс

Завтра, 21 жовтня, На-ціональна опера України завирує у Віденському вальсі. Кружлятимуть пари… Із нагоди святкування національного дня Австрії за ініціативи посла Австрії в Україні д-ра Міхаела Міісса в Києві відбудеться Віденський оперний бал.

Такі раніше бали влаштовували в Колонній залі Київради. А тепер організатори цього розкішного дійства вирішили перенести свято до просторішого приміщення Національного театру опери і балету імені Тараса Шевченка.

До цьогорічного балу запрошено понад 1000 іменитих гостей – політиків, урядовців, дипломатів, бізнесменів та культурної еліти. Триватиме він аж до ранку. Гратиме оркестр Національної опери України, Луганський симфонічний оркестр. Естетичну насолоду присутні на балу отримають і від колоритної музики альпійського тріо, виступів висококласних українських співаків і солістів балету. Звичайно ж, Віденський бал – це і вишукані страви австрійської кухні, і шарм справжньої віденської кав’ярні.

Пан посол Міхаел Міісс каже, що квитки на київський Віденський бал не такі дорогі, як на подібні бали в Австрії. За бажанням кияни можуть викупити цілу ложу.

– Цьогорічний Віденський бал матиме й українські риси, – каже диригент Національної опери імені Тараса Шевченка Генріх Макаренко. – Програма буде більше схожою на шоу, більш активною.

Мати вишуканий вигляд, шарм – обов’язкова умова для всіх. Чоловіки прийдуть на бал у фраках, у крайньому разі – в чорних вишуканих костюмах. А жінки, звичайно ж, у бальних сукнях, із декольте. Красиві від природи українські жінки матимуть змогу продемонструвати і вбрання, і ювелірні прикраси. Бо ж бал – це променисте свято музики і танців, це – як і два століття тому – казка наяву.