Іван Данькевич закликає боржників діяти

Одним із етапів підготовки столиці до зими стало не лише впорядкування міста і вчасний початок опалювального сезону, а й раціональний розподіл коштів на ці роботи. Неабияк посприяло цьому те, що кияни мають змогу погасити борг за рахунок знецінених заощаджень. Негайно скористатися цим шансом закликав учора на брифінгу і заступник голови КМДА Іван Данькевич.

Іван Петрович розповів, що нині в Києві кількість неплатників, котрі на 1 вересня 2004 року (саме ці боржники можуть скористатися знеціненими «книжками») заборгували столиці за житлово-комунальні послуги 186 мільйонів 546 тисяч грн., становить 148 тисяч 590 осіб. «Скористалися шансом – із довідками про борг звернулися до установ Ощадбанку – 54 тисячі 96 осіб, які отримали чеки на погашення, – пояснив пан Данькевич. – Це фактично має скоротити борг на 68 мільйонів 869 тисяч гривень». Однак проблема в тому, що не всі знають, як діяти далі. Отримати чек в Ощадбанку – ще не означає погасити свій борг! Слід віддати його в житлово-експлуатаційну організацію, де видадуть довідку про стан заборгованості. «І не потрібно чекати, що вам постукають в двері і вручать усі потрібні документи, – дійте самі!», – закликав пан Данькевич.

Погасити заборгованість можна до 15 листопада. Але не слід забувати, що лише на «паперову тяганину» піде до двох тижнів. Отже, часу обмаль, дійте!