Перекривають канали контрабанди

Результатом діяльності оперативної групи управління СБУ в м.Києві стала ліквідація контрабандних каналів, за допомоги яких зловмисники завозили дорогі моделі легкових автомобілів та різні товари з внесенням у супровідні документи недостовірних відомостей щодо отримувача, найменування, кількості та вартості імпорту.

Так, на Яворівській митниці (Львівська область), уже після митного оформлення, працівники спецслужби зупинили для повторного догляду дві вантажівки.
Виявилося, що зловмисники задекларували тільки  третину товару на 25 тисяч гривень, а все інше  намагалися провезти нелегально. Не вийшло.

Як повідомляє прес-служба столичного управління СБУ, в Києві та прикордонних регіонах встановлено так звані буферні фірми, які за заниженою вартістю нібито завозять товари від зарубіжних компаній. Фактично ж усі документи на переміщення готувалися в Києві за допомоги бланків та печаток закордонних офшорних компаній.

 Під час оперативно-розшукових заходів працівники управління СБУ не тільки інформували київську регіональну митницю про можливі порушення чинного законодавства так званими суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності. Вони спільно з митниками контролювали оформлення вантажів. Як наслідок митну вартість імпортованих до Молдови, Білорусі й Росії товарів збільшено  на більш як 70 мільйонів  300 тисяч гривень.