«Пора» придивляється й до Ющенка

У партії «Пора» ще не закінчилися бланки для «чорних списків». Якщо раніше сюди заносили імена можновладців колишньої влади, то тепер настала черга нинішніх чиновників. Одним із перших експертна рада «чорними літерами» записала прізвище Владислава Атрошенка – голову Чернігівської облдержадміністрації й лідера місцевої організації НСНУ.

Якщо виріти в те, що розповів на прес-конференції член політради «Пори» Валерій Боровик про чернігівського «губернатора», то стає очивидним: законопроект 3207-1, яким планується ліквідувати держадміністрації, треба ухвалити. Бо ж не лише за часів Кучми, а й тепер, влада, не обрана народом і не підзвітна виборцеві, свавільна за своєю, як кажуть, природою.

Валерій Боровик перелічив зо два десятки об’єктів (кафе, магазини, гральні клуби, ринки, хлібокомбінати, горілчаний завод тощо), що їх, за його словами, привласнили бізнесові структури, наближені до глави області. «Пора» звернулася до Генпрокуратури з вимогою розслідувати ці та інші факти, зокрема й обставини ДТП, коли на трасі «Київ – Чернігів» авто «губернатора» збило пенсіонера Петра Леоненка, однак двічі не зупинилося на вимогу ДАІ. А прем’єр-міністру і Президенту «Пора» рекомендує проаналізувати соціально-економічні показники області й звільнити її главу. За оцінками самої ж партії, область поповнила список депресивних регіонів: на 16 відсотків зросла економічна злочинність, збільшився борг з виплати зарплат, знижується народжуваність…
Учора на головному майдані Чернігова «Пора» розпочала безстрокову акцію громадянської непокори. «Ми доб’ємося відставки. Це лише початок, – каже В.Боровик. – «Пора» починала революцію, привела цю владу до влади, тож маємо моральне право її контролювати». А ці слова більше схожі на передвиборний піар, ніж на аргументовані заяви. Чому ж лише нині, за півроку до виборів, партія «розпочала активну фазу контролю за діяльністю посадових осіб держави?» Невже пан Боровик цього не знав раніше, адже колись очолював обласний штаб «Нашої України» і, як сам зізнався, «фактично привів Атрошенка в політику»?

«Пора» невдовзі збирається оприлюднити й інші факти незаконної діяльності посадовців, які йдуть урозріз з обіцянками Майдану. Надходить, кажуть, негативна інформація й про інших «губернаторів». У їхніх регіонах теж будуть мітинги, «чорні мітки» тощо. Пан Боровик не виключає вручення «чорної мітки» навіть Ющенку. Що ж, перед виборами критикувати владу дуже вигідно.