Від грипу захистить імунітет

Лікарі попереджають, що невдовзі до нас «завітає» новий штам вірусу. Аби гострі респіраторні вірусні інфекції вразили якомога менше людей, влада міста організувала чимало профілактичних заходів.

Медзаклади в посиленому режимі готуються зустріти епідемію: створюють запас лікувальних препаратів, дезінфікуючих та засобів індивідуального захисту медичних працівників. Про всяк випадок, якщо все ж таки загостриться епідемічна ситуація, готують додаткові ліжка для госпіталізації хворих. Медпрацівників ознайомлюють із новими різновидами грипу на спеціальних факультетах, навчають як розпізнавати хворобу, лікувати її та проводити профілактику. Тим часом КП «Фармація», керівники аптек усіх форм власності створюють додатковий запас необхідних лікарських та вітамінних препаратів, а також засобів неспецифічної профілактики грипу та гострих респіраторних захворювань.

Грип страшний ускладненнями, найслабші від нього гинуть. Тому не дивує, що в передепідемічний період медики роблять щеплення проти грипу найбільш уразливим киянам – літнім людям; інвалідам із соцбудинків; дітям із притулків, дитбудинків та шкіл-інтернатів для сиріт; медпрацівникам; робітникам ВАТ «Птахофабрика «Київська». Вітамінами та імуностимулюючими препаратами забезпечать дитсадки. На це з бюджету столиці, районів міста і на виконання міської програми «Здоров’я киян» буде виділено кошти. Для решти киян при поліклініках працюватимуть кабінети щеплення.

Районним столичним держадміністраціям влада міста наказала зобов’язати керівників служб, підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності забезпечити необхідний температурний режим у дитсадках, школах, поліклініках, житлових будинках, транспорті тощо.