Вдячні тобі, заступнице Шановні кияни!

14 жовтня ми відзначаємо свято Покрови Пресвятої Богородиці як найзнаменніше в житті нашого народу.

Із прадавніх давен українці мали як вірних друзів, так і сильних ворогів. За цих обставин народ шукав собі такої опіки, яку не здолала б ніяка сила.

1037 року, після перемоги над печенігами, в церкві Благовіщення на Золотих воротах Ярослав Мудрий молив Божу Матір узяти під опіку весь його люд. З того часу Пресвята Богородиця стала заступницею і покровителькою нашого народу.

Наші славні козаки-запорожці теж мали на січі церкву на честь Покрови Пресвятої Богородиці. З цією святинею пов’язано багато їхніх перемог, а тому сьогоднішнє свято стало також символом козацької слави.

У тяжкі хвилини кожна людина згадує свою матір, хоче притулитися до її теплих долонь, звернутися до неї за порадою або захистом. Так український народ тягнеться нині до вічного образу Божої Матері, силою молитви звертаючись до неї з проханням захистити свій народ, дати йому силу й наснагу для здолання труднощів і перешкод на тернистій дорозі до щастя й процвітання.

Дорогі друзі! Зичу всім, хто плекає в собі дух козацького роду, береже історію та надбання своїх предків, збагачує своєю працею наші спільні здобутки, особистого щастя, міцного здоров’я, злагоди, достатку та подальших успіхів у служінні Вітчизні!

Нехай нашому козацькому роду ніколи не буде переводу, а Пресвята Богородиця хай повік залишається нашою заступницею!

Із привітання Київського міського голови Олександра ОМЕЛЬЧЕНКА