Не забути б смак українського сала

Українське сало, м’ясо та ковбаси скоро нам, певно, тільки снитимуться. Більшості цей і без того недешевий продукт стане взагалі не по кишені через тотальний дефіцит. Адже ситуація, що склалася на вітчизняному ринку м’яса останнім часом, загрожує значному скороченню галузі.Керівники тваринницьких господарств, птахофабрик, відгодівельних комплексів стурбовані великим обсягом контрабандного товару, що заповнив останнім часом торговельні полиці. Тисячі тонн яловичини, свинини, птиці та готової...

Обережно: трансізомери!

Нам якраз час відзначати 75-ліття з початку свідомого отруєння населення виробниками олієжирової промисловості. Бо саме 1930 року минулого вже століття в Радянському Союзі ввели в дію перші маргаринові заводи. Сировину для виготовлення нового на той час для нас продукту добували із соняшникової олії шляхом гідрогенезації. Цей термін із мови хіміків на звичайну перекладається, як перетворення рідкої олії на її тверду подобу за допомогою каталізаторів та високих температур. При цьому, як...