Хто посварив трудовиків?

Як і очікувалося, передвиборні перегони набирають обертів. Ніхто й не збирається чекати офіційного початку кампанії. Брудні технології вже запрацювали на повну потужність, починаються політичні ігри. Яскравий їх приклад – розкол у лавах «Трудової України».

Кому ж вигідний розбрат у лавах трудовиків? Лідер одного «крила» партії Валерій Коновалюк натякає, що, можливо, тут не обійшлося без Віктора Януковича. Бо саме він першим поздоровив Володимира Сівковича, коли той буцімто став новим головою трудовиків. Екс-прем’єру потрібен потужний союзник на майбутніх виборах. Проте «Трудова Україна» не планує з ним блокуватися.

Вбачає Валерій Коновалюк підступи і з боку Михайла Сироти та його «Трудового союзу». Бо «батько» Конституції зареєстрував авторські права на бренд своєї політичної сили й тепер забороняє його використання. Натомість лідер «Трудової України» заявив, що цю реєстрацію проведено з порушенням закону. Ще й цікавий компромат відшукав – партквиток Леоніда Кучми, який, виявляється, є членом партії пана Сироти. Чи справді випадковою є ця знахідка? Може, так, а може, й ні. Тільки здається, що під час виборчої кампанії їх буде ще чимало.