Під одним дахом

Уже майже два десятки років в одному із закутків вулиці Кутузова, що на Печерську, своєї подальшої долі чекає занедбана ділянка, де заплановано спорудити адміністративну будівлю Печерського районного управління внутрішніх справ. Але через брак коштів будівництво завершилося, практично не розпочавшись.
Та ось забутий усіма будмайданчик у розкішному районі столиці впав у око керівництву фірми «Євроальянс». І воно запропонувало вкласти інвестиції в будівництво адміністративної споруди на таких умовах: «Ми будуємо вам сучасний адмінкорпус на вісім поверхів, а решта 30-35 поверхів – нам під офіси». Днями директор проектної організації ТОВ «Інститут інвестицій» Української Академії архітектури Віктор Шаповалов на архітектурно-містобудівній раді «презентував» передпроектні пропозиції будівництва споруди. Було запропоновано три варіанти: на 37, 40 та 42 поверхи. «Будівля – монолітно-каркасна зі скляним фасадом, – пояснив пан Шаповалов. – Тут передбачено й вертолітний майданчик, і підземні паркінги на 4-5 поверхів углиб».

Зауваження окремих «суддів» викликала не стільки висотність, як те, що і адмінкорпус, і комерційні офіси будуть укупі. Якщо вдасться знайти компроміс, то будівництво розпочнуть вже наступного року.