Авіатори чекатимуть наступного року

Військове відомство переймається виконанням пріоритетних завдань до кінця 2005 року. Під час наради в Міністерстві оборони його керівник Анатолій Гриценко наголосив, що нині найважливішим є виконання планів бойової підготовки. Як повідомляє прес-служба Міноборони України, військовослужбовці аеромобільних підрозділів більш, ніж планувалося, стрибають із парашутом. Значно краще, ніж торік проводяться навчання в Сухопутних військах. Що стосується авіаторів, то їм треба дочекатися наступного року, коли, як обіцяють генерали, льотчики зможуть налітати по 120 годин.

Іще одним пріоритетним напрямом Анатолій Гриценко вважає виконання заходів з реформування Збройних сил. Він зауважив, що більшість із них припадає на кінець року.

Розв’язується проблема забезпечення офіцерів житлом, але не так швидко, як хотілося б.

Незадоволений пан Гриценко й тим, як відбувається передавання військових містечок, звільнених під час реформування та скорочення армії. Міністр доручив керівникам профільних департаментів та управлінь максимально прискорити цей процес. Щодо підготовки до зими, то тут зроблено далеко не все. Але час ще є. Нині проводяться відповідні тендери на закупівлю пального та інших матеріальних ресурсів.