Нас знову «кидають»?

Начебто призабуті пристрасті навколо горезвісних трастів (люди казали: хай їм трясця!) і незбагненим чином збанкрутілого банку «Україна» воскресли знов. Цього разу гарну міну при кепській грі намагається зберегти «Інтерконтинентбанк». Обіцянки, що «складне стане простим» не виконуються: вкладникам не виплачують відсотків і не повертають вкладів, навіть якщо термін угоди вичерпано. Під відділеннями збираються сотні обурених вкладників, складають списки на виплату відсотків, люди там мало не ночують. До ночівель їх спонукають обіцянки, які дають у центральному офісі банку – що вранці відсотки виплатять.
У Оболонському відділенні банку, де, схоже, «кинуть» і мене, просять набратися терпіння, співчуття до проблем їхньої структури і зачекати. У списку бажаючих отримати відсотки – майже 300 вкладників. У центральному офісі пані, не побажавши назватися, сказала, що в критичній ситуації винне не керівництво «Інтерконтинентбанку», а несправедлива політика Національного банку, і запросила на збори вкладників, які проведе призначений Нацбанком для залагодження справ Павло Андрющенко. Він, мовляв, і відповість на всі запитання. Мої надії остудили вкладники, котрим удалося минулої п’ятниці поспілкуватися з паном Павлом – він також просив набиратися терпіння, бо займається цією справою віднедавна і зарадити поки що нічим не може.
Сподіватимемося, що на зборах скажуть щось конкретніше. Бо якщо це знов «кидалово», то чого тоді варті запевнення Президента України і Нацбанку, що банківська політика в Україні стабільна і людей більше не ошукуватимуть?