Броньовані двері не врятували

Cпівробітники Солом\'янського райуправління міліції затримали працівника однієї фірми, що спеціалізувалася на встановленні броньованих дверей. Підозрюваному інкримінують крадіжку з квартири, в якій напередодні встановлювали металеві двері.

Як повідомила співробітник центру громадських зв\'язків столичної міліції Ірина Біба, 28-річний киянин Сергій К. 10 років свого життя провів за ґратами. У сімнадцять скоїв квартирну крадіжку, і знову – 5 років виправної колонії. Тільки-но звільнився, як із пневматичної рушниці обстріляв автомобіль. Але тоді йому вдалося уникнути покарання. Щоправда, зловмисник потрапив до списку розшукуваних. Через кілька місяців Сергій скоїв наступну крадіжку. За обидва злочини його засудили на п\'ять років ув\'язнення. У грудні минулого року повернувся додому.

Батькам удалося влаштувати сина на роботу на фірму, що встановлювала броньовані двері. Чергове замовлення – квартира на вулиці Тупікова, господарка – самотня жінка. Роботу виконали швидко і якісно, але, на прощання, Сергій не втримався і забрав із шухляди господині запасні ключі. Жінка цього навіть не помітила.

Через кілька днів у Сергія був день народження. Поки його кохана готувала святковий обід, іменинник вийшов «у справах». Попрямував одразу на вулицю Тупікова. Подзвонив у двері – вдома нікого не було. Відкрив двері ключем і став «себе поздоровляти»: прихопив праску, магнітофон, ювілейні монети, 710 гривень і жіночі черевики. А ще... пляшку горілки, шампанського і дві коньяку – на святковий стіл.

Через кілька днів Сергія затримали працівники карного розшуку 4-го територіального відділу міліції Солом\'янського райуправління столиці. Майже все викрадене було вилучено з квартири злодія, звичайно, крім алкоголю.

Інф. «ВК»