Обійшлося без обговорень

Учорашньої сесії Київради чекали з цікавістю, адже на тиждень було відкладено вересневе засідання. А відкладено, нагадаємо, зокрема, й через пропозицію додатково вивчити «найгарячіші» питання порядку денного.

За тиждень порядок денний не змінився. А вивчали пункт 5 – про скасування десяти рішень Київради з питань передачі земельних ділянок. Доповідав голова земельної комісії Дмитро Гуленко. Уже на першому підпункті в обговорення втрутився міський голова. Олександр Омельченко запропонував вчергове у проекті рішення слово «скасувати» замінити на «призупинити» до наступної сесії 27 жовтня. Після того, як повторне голосування знову не дало позитивного результату, а міський голова пообіцяв видати розпорядження з таким формулюванням, депутати голосували за цю пропозицію втретє. Цього разу результативно.

Деяке пожвавлення викликав виступ головного архітектора Києва Василя Присяжнюка, який доповідав про заходи з реалізації резолюцій громадських слухань щодо збереження історичної забудови, природно-заповідних територій та впорядкування територій зелених насаджень загального користування. Ухвалили й це рішення. Розглянули, здебільшого позитивно, всі 203 питання землекористування – про надання земельних ділянок, хоча 23 із тих ділянок розташовані в зелених зонах. Серед безумовно корисних для киян рішень – створення муніципальної автодорожньої інспекції та закріплення в комунальній власності пакета акцій «Київводоканалу».