Мундіаль «художниць» зі звичними мотивами

Азербайджанська столиця дещо несподівано перебрала на себе функції столиці сучасної художньої гімнастики. Саме в Баку проходить світовий форум грацій. І, судячи з усього, істотних змін у турнірний розклад він також не внесе.

Звична для останніх років конкуренція українських і російських «художниць», обрамлена локальним протистоянням білорусок і болгарок, дістала цілком логічне продовження й на берегах Каспія. На жаль, звичним виявився й акомпанемент суддівських упереджень. Бо, приміром, чому росіянка Капранова виявилася кращою за нашу Безсонову в композиції з м’ячем, навіть фахівці пояснити аргументовано так і не змогли. Важко сказати, як розгортатимуться події на бакинському помості надалі, проте нарікання тренерів української команди на суддівський суб’єктивізм аж ніяк не безпідставні. Росіянки поки що ведуть перед: золоті медалі Капранової проти срібних Безсонової в двох видах індивідуальної програми. Ще відчутніше позначився звичний ажіотаж на результатах іншої українки: Наталя Годунко посіла четверте місце за композицію зі скакалкою і п’яте – у вправах з м’ячем. Другою дісталася проміжного фінішу й наша групова команда…

А тим часом у спорті найвищих досягнень відбулися й інші події: болгарин Топалов обіграв росіянина Свидлера й зміцнив позицію лідера в світовому чемпіонаті шахістів – п’ять очок проти трьох з половиною в Ананда та Свидлера; «Сокіл» узяв гору над «Гомелем» у гостях – 3:1 і піднявся на друге місце в актуальній таблиці Відкритого чемпіонату Білорусі з хокею; учора матчем МБК «Одеса» – «Львівська політехніка» стартував 15-й чемпіонат України з баскетболу за участю чотирнадцяти клубів національної суперліги; сьогодні ввечері на стадіоні «Динамо» імені Лобановського відбудеться матч ветеранів «Динамо» (Київ) – «Спартак» (Москва), присвячений 30-річчю завоювання хлопцями з берегів Дніпра футбольного Суперкубка УЄФА.