Сто прийомів мануальної терапії

Народна медицина з давніх часів лікувала хворого в цілому, враховуючи багато факторів – спосіб життя, звички, характер, режим харчування і, звичайно ж, те, що кожен із нас – мікрочастинка Космосу, і всі процеси, які відбуваються в організмі, впливають на все живе. У тварин, особливо ж диких звірів, відкриті канали інформації й зв’язку з Космосом. Та й лікуються вони зернятком або травинкою, корінцем. Люди ж з приходом цивілізації, навпаки, втратили розуміння законів природи і за найменшого нездужання хапаються за піґулки. До того ж офіційна медицина розібрала людину на запчастини й лікує окремі органи, а не єдину біосистему. Часто – безуспішно.

Чи не тому стільки стражденних ходить по знахарях, аби знайти порятунок від хвороби? Але нині в столиці вже є осередки, де під контролем лікаря хворих приймають біоенергетики, гомеопати, травники, костоправи, які мають дозвіл на практику. Дуже багатьох пацієнтів з «неправильним» хребтом поставила на ноги методика юмейхо, яку застосовує Юрій Пасічник (на знімку). Він має три вищі освіти – будівельну, фінансово-економічну й медичну. З ним цікаво говорити про все, особливо ж – про філософію здоров’я. У кабінеті помічаю кілька ікон.

– Це не мої, – перехоплює погляд Юрій Володимирович. – Мої схеми ось. Хребет. Каркас «будинку», в якому живе душа людини. Зміни в ньому тягнуть за собою зміни в усьому тілі, тобто хвороби. В організмі, як і у Всесвіті, все взаємопов’язано. Космос – єдине ціле. А ми, на жаль, розучилися розуміти не лише природу, закони її розвитку, а й себе самих. Я вірю в Бога, але він не диктує, він дає нам право вибору, як учинити – добре чи погано. Якщо зіб’ємось зі шляху істинного, вчинимо гріх – матимемо хвороби. Треба пам’ятати, що все у світі матеріальне – і слово, й думка. І цьому вже є наукові підтвердження.

– Тобто якимсь лихим бажанням чи заклинанням можна спричинити хворобу?

– Звісно! Наука вже довела, що кожна людина має ауру. Кирліан – перший учений, який розробив систему, за допомогою якої можна сфотографувати її. А наші предки знали про це ще шість тисяч років тому. І вміли без рентгена бачити хворі органи, ушкодження аури. Вони зчитували інформацію з біополя, знали активні точки на тілі й молитви-заговори, за допомогою яких можна позбутися тієї чи тієї проблеми. Ми називаємо ці методи нетрадиційними. А я вважаю, що, навпаки, саме народна медицина слугує базою для офіційної. Погодьтеся, ми лише копіюємо все, що створила Природа. Я лікар і засвідчую, що, приміром, офіційна медицина безсила вилікувати рожу. А якась там сільська бабця пошепче кілька разів – й куди все дівається. Як діють ці механізми? Ми поки що не знаємо. Можливо, це якийсь код. Так само завжди були костоправи-самородки, які могли виправляти хребет.

– Не всі знають, що це за методика така – юмейхотерапія?

– Мене давно цікавить медицина Сходу. Там розглядають людину як єдину біосистему. Приміром, у вас викривлення хребта, тобто сколіоз, отже, потерпають всі внутрішні органи. Бо «каркас» тисне на печінку чи нирку, і там виникають запальні процеси, дискінезія жовчовивідних шляхів тощо. Лікар лікує нирку, а причина – в хребті. Уявіть собі, що до вас прийшов телемайстер і каже: «Господарю, тут зі звуком погано, але я вузький фахівець – по кінескопу».

Ненормально? Так само й з людиною – не можна бути хорошим лікарем з окремого органу. Як вчила мене бабуся, (до речі, вона була народною цілителькою) – дивись у корінь. Тобто шукай причину хвороби.

Східна медицина якраз на це й спрямована. Юмейхотерапію 1996 року привіз до України з Японії мій товариш Костя Задорожников. Він вивчив цей метод випадково, хоча нічого випадкового в житті не буває. Юмейхо походить із Японії. Цей метод створив Масаюкі Сайонжи, який 10 років навчався в Оно Хідеказу, майстра відновлювального лікування з монастиря в Шао-Ліні (Китай). На основі своїх досліджень, досконального вивчення кращих технік Сходу (сей-тяй-хо, занг-ти-фу, шиа-тсу та багатьох інших) Масаюкі Сайонжи винайшов свою реабілітаційну систему-квінтесенцію східних методик і назвав її юмейхо.
Метод спрямований на виправлення тазових кісток і поєднує в собі сто прийомів мануальної терапії. За основу взято той факт, що центр тяжіння людини – в крижах. Таз – це фундамент, а хребет – носійна конструкція будівлі нашого тіла. Метод юмейхо якраз і діє на всі ланки опорно-рухової системи, а також на весь організм. Образно кажучи, вирівнявши фундамент, який «перекосило» з різних причин (травма, ожиріння, неправильна осанка, носіння важких предметів тощо), ми вирівнюємо каркас «будинку» тіла й всі «меблі» в «квартирах», тобто органи стають на свої звичні місця й функціонують, як їм веліла матінка-природа при народженні.

– І які ж хвороби можна вилікувати за допомогою юмейхо?

– Різні. Наприклад, остеохондроз, артрит, люмбаго, хвороби печінки, шлунка, кишечнику, порушення менструального циклу, безпліддя, головний біль різного походження. Метод може поліпшити стан пацієнта і навіть вилікувати від серйозних недуг, коли сучасна медицина безсила (м’язова дистрофія, хвороба Пар-кінсона, рак, ревматизм, колагенові хвороби). Але в таких випадках важливо дотримуватися принципів медичної етики. І якщо це пухлина, то треба враховувати і її характер, і особливості процесу, й вік па-цієнта, й рекомендації онколога. У будь-якому разі головний наш принцип – не зашкодити.
Дуже добре піддається лікуванню сколіоз. До речі, нині це величезна проблема серед дітей і молоді. Ніхто їх не вчить правильно тримати осанку. Даремно відмовились і від карт радянських часів. Одного хлопця я лікував майже півроку. Щодня! Вдалося вивести хворобу із третього ступеня тяжкості до першого. На жаль, люди часто звертаються по допомогу із задавненими болячками… За міжхребетні грижі беремося, якщо їх розмір не перевищує 8-10 міліметрів, а більше – небезпечно. Потрібна операція.

– Цієї методики може будь-хто навчитися?

– Кожен, хто пройде відбір на чутливість пальців рук. Наш учитель Масаюкі Сайонжи так перевіряв нас. Брав стандартний аркуш паперу, складав удвоє, висмикував волосинку зі своєї голови, клав її всередину, зав’язував учневі очі й просив визначити, де вона. Потім знімав з очей пов’язку і просив намалювати, як вона лежить. Хто витримував цей тест – вчився далі.

Юмейхо використовують фахівці Японії, Китаю, Італії, Німеччини, Польщі, Литви, Латвії, Угорщини, Росії та інших країн. Книга Сайонжи «Юмейхо» перекладена на французьку, іспанську, арабську, чеську та інші мови. Цей метод вже стає популярним в більш ніж 40 країнах світу. Незабаром в Угорщині відбудеться конгрес юмейхотерапевтів.

До речі, я досі жалкую, що не навчився у своєї бабусі знімати так звані причини. Адже і юмейхо, й молитви, й голодування та трави – це великий скарб наших предків. Як шкода, що ми досі не навчилися ним користуватися. На благо здоров’я людей.