«Дніпро» здався без бою

У центральному матчі цього туру між дніпропетровським «Дніпром» та київським «Динамо» очікуваної безкомпромісної боротьби не вийшло. Столичні футболісти доволі легко обіграли підопічних Євгена Кучеревського з рахунком 0:3.

З перших хвилин «Динамо» міцно заволоділо ініціативою й почало створювати один за одним моменти біля воріт «Дніпра» і вже до 24-ї хвилини рахунок після точних ударів Гусєва та Клебера став 0:2, а долю гри було практично вирішено.

На 9-й хвилині після удару Ринкона ворота дніпропетровців врятувала поперечина. А вже через дві хвилини чергова атака гостей призвела до взяття воріт. Гусєв на краю штрафного майданчика обвів захисника й сильним ударом у верхній дальній кут воріт зробив рахунок 0:1.

«Дніпро» намагався зіграти з киянами на контратаках, але їх було занадто мало...

Навіть, коли кияни, забивши перший м’яч, заспокоїлися й віддали ініціативу у володінні м’ячем «Дніпру», небезпечних моментів біля воріт Шовковського не побільшало.

А на 24-й хвилині чергова активність Гусєва на правому фланзі призвела до другого голу у ворота дніпропетровців. Правий захисник «Динамо» навісив на дальню штангу, де чатував Клебер і той ударом головою відправив м’яч у ворота, звідки його вже за лінією вибивав Куслій, але арбітр вказав на центр поля – 0:2.

Свій перший шанс забити господарі втратили на 34-й хвилині, коли оборона «Динамо» невдало створила офсайд і Корниленко опинився сам на сам з воротарем, але Шовковський зумів відбити сильний удар у ближній кут. Наприкінці першої половини гри мав нагоду скоротити розрив у рахунку Назаренко, але зі штрафного пробив поруч зі штангою.

Другий тайм обидві команди почали активніше, ніж кінцівку першого. Але «Дніпрові» ніяк не вдавалося знайти свою гру в нападі. Зате клас знову продемонстрував киянин Гусєв. Олег навісив у штрафний, де вище за всіх вистрибнув Ринкон і головою забив третій гол у ворота «Дніпра».

За кілька хвилин з лінії штрафного майданчика цілив у «дев’ятку» Корниленко, але й цього разу на висоті був Шовковський. На 74-й хвилині головний арбітр Жуков мав вилучити з поля динамівця Юссуфа, який, опинившись на газоні разом з Кравченком, навмисне вдарив рукою того в обличчя.  Але суддя цього не помітив, чи не схотів? Мали допомогти йому в цьому епізоді бокові арбітри, але теж чомусь промовчали й нігерієць так і залишився непокараним. Сподіваємося, що зрячішими виявляться відповідні футбольні органи України.

Наприкінці матчу «Дніпро» більше володів м’ячем, але особливо небезпечних моментів біля воріт «Динамо» так і не створив. Навпаки на 86-й хвилині міг збільшити рахунок активний Несмачний, але після його удару низом м’яч лише зачепив стійку воріт.

В іншому матчі одинадцятого туру «Шахтар» у Донецьку приймав команду «Іллічівець» і забив шість «сухих» м’ячів. Всі вони на рахунку трьох бразильців, кожен з яких зробив по дублю.

Тут, як і в Дніпропетровську, уже в перші 20 хвилин вирішилася доля матчу, тільки рахунок був удвічі більшим – 4:0 на користь «Шахтаря». Двічі відзначилися Жадсон та Матузалем. У другому таймі ще два м’ячі забив Брандау. Причому голи в цій грі забивалися на будь-який смак: і після розіграних комбінацій, і після ударів з середньої відстані, а особливо показовим став 5-й гол, який  Брандау забив у порожні ворота. У цьому епізоді хет-трик мав «оформити» Матузалем, але він залишив м’яч своєму співвітчизнику Брандау, який до того моменту ще не забивав.