До навчання – засмаглі й відпочилі

Уже традиційно щоліта столична влада приділяє значну увагу оздоровленню та відпочинку і маленьким киянам, і учням шкіл, і студентам вищих навчальних закладів. Не винятком було й це літо. Підсумки літньої оздоровчої кампанії підбивали на розширеному засіданні колегії КМДА.

Начальник Головного управління у справах сім’ї та молоді Олександр Кулик зауважив, що дитячі оздоровчі заклади вибирали шляхом проведення тендерів. «Перевагу надавали місцевим таборам з урахуванням не лише медичних, а й екологічних показників», – пояснив він. Так, до оздоровниць Київської, Закарпатської, Одеської областей та Криму було направлено більш як дві тисячі дітей та майже півтори тисячі студентів.

Значну організаційну роботу в літній оздоровчій кампанії провела й Київська міська рада профспілок, яка цьогоріч із міського бюджету отримала дотацію 2,64 млн. грн. Від господарських організацій та профбюджету залучили 48,5 млн. грн. Загалом же Київська міська рада профспілок цього літа забезпечила відпочинок більш як 72 тис. столичних дітей у 70 оздоровницях. Першочергову перевагу надавали дітям пільгових категорій. Три місяці відпочивали в заміських оздоровницях 534 дітей-сиріт, 180 із них навіть пощастило побувати в Італії, Іспанії, Франції та США. Не залишилися поза увагою й діти-чорнобильці, для яких було виділено майже 2 тис. путівок. А для 123 неповнолітніх із «груп ризику», які перебувають на профілактичному обліку, організували реабілітаційні загони на базі заміського табору «Богатирьонок». Загалом же міська влада оздоровила майже 170 тис. дітей шкільного віку – 61,7 відсотка їх загальної кількості (274 тис.). Для цього зі столичного бюджету було виділено близько 18 млн. грн. та майже 11,5 млн. грн. – із районних.

Аби зайняти школярів, які залишилися в місті, із червня на базі столичних шкіл відкрили 221 оздоровчий табір, де діти весь день знаходили цікаві заняття.