Перша вистава – у день Святого Миколая

На будівництві Київського академічного театру ляльок уже рахують дні до здачі об’єкта в експлуатацію. Минулої суботи їх лишалося 80.

Наприкінці кожного тижня до павільйону «Київська троянда» на робочу нараду збираються представники всіх організацій, що зводять казковий ляльковий палац на пагорбі, де колись був стереокінотеатр «Дніпро». А таких більш як 30 – проектувальники, будівельники, упорядники, сантехніки, електрики, художники, зеленбудівці… Розмова точиться суто професійна. Проте кожен звітує, як виконується графік робіт.

Зовнішні роботи добігають кінця. Фасади вже наполовину пофарбовано, а де фарби ще немає, ретельно укладають шпаклівку і доводять її до дзеркальної рівності.

Тьмяно виблискує міддю покрівля – там уже все завершено. Засипано всі канави, якими до театру прокладали водогін, каналізацію, кабелі – інженерні мережі підведено повністю. Хіба що фонтан не завершено.

Ще одна невеличка проблема – дерево ліворуч від фронтона, яке не «вписується» у проект. Архітектори пропонують на його місці встановити дитячу гірку, зеленбудівці – висадити ялинку. Результатом обговорення стала клумба.

Увага присутніх переноситься всередину будівлі, де завершують штукатурні роботи. Уже почали прокладати протипожежні системи, монтувати освітлення. Сантехніки незадоволені: їм повільно звільняють приміщення санвузлів, через що можна зірвати графік. З’ясовується, що проектувальники внесли зміни в креслення. Ламати і переробляти чи продовжувати роботи за вже затвердженим проектом? Зупинилися на останньому.

Художники попросили якнайшвидше (до 15 жовтня) завершити укладати підлогу і звільнити приміщення, аби розпочати розпис стін. Вони теж будуть казковими. У підвалі – «морське дно», своєрідними постануть перед глядачами музей ляльок і акваріум…

Роботи не припиняються ні на мить. Міський голова пообіцяв, що перша лялькова вистава відбудеться в день Святого Миколая. Будівельники теж цього прагнуть.