Фаворит –ще не переможець

В останніх турах алчевська «Сталь», яка після старту чемпіонату потрапила до категорії аутсайдерів, почала потроху виправляти своє турнірне становище, відібравши очки у «Шахтаря» і ФК «Харків», перегравши «Дніпро» і «Таврію» та втративши перемогу в матчі із запорізьким «Металургом». Утім, і суперник в алчевців цього разу був теж не менш честолюбний – київський «Арсенал» у позаминулому турі добряче попсував нерви одному з лідерів, харківському «Металісту», а до цього відібрав два очка в самого «Шахтаря», переграв у Сімферополі «Таврію» і, програючи 0:2, звів у нічию матч у Запоріжжі.

І усе ж фаворитом у цьому матчі вважалися столичні футболісти. Болільникам «Арсеналу» до того ж цікаво було побачити у грі новачка команди півзахисника Брглеса. Як і очікувалося, на початку матчу певною перевагою володіли кияни, принаймні, територіальною. Перші десять хвилин боротьба в основному точилася в центрі поля, без небезпечних моментів. Атаки киян розбивалися об захисні редути алчевців. «Сталь» відповідала контратаками.

Перший небезпечний удар з кута штрафного на 18-й хвилині зробив киянин Ковальчик, але Комарицький був на місці. Через дві хвилини Мизін втрачає чудову нагоду відкрити рахунок. Костюк навішував у штрафний майданчик, Окодува поборовся з двома захисниками, м’яч відлетів до Мизіна, але Сергій з вигідної позиції не потрапив у ворота. Потім після передач того ж Костюка вище воріт пробивали і Ковальчик, і Окодува. Але гол першим забив не «Арсенал», а «Сталь».

На 32 хвилині Цимакуридзе увірвався до штрафного з правого флангу і сильно пробив по воротах, Байрашевський відбив м’яч перед собою прямо по центру воріт, де в повній самотності перебував Гомес, якому нічого не залишалося, як відправити м’яч у сітку воріт «Арсеналу».

Кияни кинулися відіграватися. Спочатку Першин пробив головою вище воріт після подачі кутового, а потім стовідсотковий момент втратив Ковальчик. Баранов вирішив підсилити атаку і випустив замість Мизіна третього нападаючого – Бабича. «Арсенал» продовжував атакувати: Окодува пробив метрів з одинадцяти, але м’яч пролетів вище воріт, а на останній хвилині першого тайму ще один відмінний момент втратив Ковальчик.

На другий тайм «Арсенал» вийшов, повний рішучості відігратися, що відразу й зробив. Костюк навісив на Окодуву, Емануель головою скинув м’яч на одинадцятиметрову позначку, звідкіля Ковальчик в один дотик переправив його у ворота. І після цього кияни не збавили темпу. У другому таймі «Сталь» в основному оборонялася. Як тільки футболісти «Арсеналу» збільшували швидкості, відразу ж виникала напруженість біля воріт алчевців. На 58-й хвилині Іванов замінив Брглеса. Дебютант старався, із гри команди не випадав, але й чогось такого, щоб запам’яталося, не продемонстрував.

До середини другого тайму гра трохи заспокоїлася, але була очевидною перевага «Арсеналу». «Сталь» лише зрідка відповідала контратаками. А наприкінці матчу алчевці уже навіть не завжди встигали за киянами. Реальну нагоду перемогти «Арсенал» втратив на останній хвилині матчу, коли Буневчевич із 30 метрів сильно пробив у поперечину. У підсумку – нічия, яка більше влаштувала гостей, ніж господарів.

З інших матчів варто відзначити успіх луцької «Волині», яка нарешті зуміла перервати свою безвиграшну серію в чемпіонаті України. Вона на своєму полі розгромила харківський «Металіст» з рахунком 3:0.

Після перемоги на виїзді 1:0 у ФК «Харків» закріпився на третьому місці в чемпіонаті України одеський «Чорноморець». Одесити перемогли завдяки голу Полтавця.

Фаворити ж чемпіонату свої матчі проводили вчора. «Кривбас» на своєму полі приймав донецький «Металург», а «Дніпро» – київське «Динамо». «Шахтар» вчорашнього вечора екзаменував одеського «Іллічівця». Про ці матчі ми розповімо завтра.