На шляху розвитку

Днями Президент Віктор Ющенко затвердив Програму розвитку Збройних сил України на період 2006 – 2011 рр. Документом стратегічного значення назвав цей багатоплановий документ міністр оборони Анатолій  Гриценко під час вручення відомчих нагород, грошових премій та іменної холодної зброї розробникам Програми. З-поміж тих, хто отримав заоохочення – працівники військового відомства і Генерального штабу, РНБО, Мінфіну, Мінпраці і Мін’юсту.

Анатолій Гриценко відзначив: головна особливість Програми в тому, що вона не тільки визначає засади діяльності Збройних сил взагалі, а й конкретно окреслює завдання кожного військового організму – частини, навчального центру, науково-дослідної установи тощо.

Програма, за свідченням міністра, добре продумана стосовно всіх її складових. Передусім це стосується фінансових розрахунків у відповідності з головним завданням – мати на кінець 2011 року компактне сучасне військо, в якому основна роль відводиться силам швидкого реагування.

Міністр обіцяє, що масових скорочень офіцерів і прапорщиків не буде – щорічно звільнятимуть у запас 12 – 16 тисяч осіб, що дасть змогу надати їм соціальні гарантії.

Щодо інших завдань: керівництво Міноборони підтримуватиме курс на євроатлантичну інтеграцію. У цьому сенсі на першому плані – комплектування армії військовослужбовцями-контрактниками.