Турецький десант

Напередодні  Дня вчителя  в гості до столичних освітян   завітали  турецькі колеги.  До Києва прибуло 120 осіб – вчителі, директори шкіл та найкращі учні  Стамбула. Візит відбувається в рамках  міжнародної акції «В освіті, взявшись за руки».

Освітяни Святошинського району прийняли  посланців  із стамбульського району Бахчилієврел. Гості побували  в школі №304 – одній з  найкращих у районі. Учні та вчителі  школи тепло зустріли іноземців. Показали оновлені, відремонтовані під час літніх канікул  класи та кабінети, актовий зал.  Світле, просторе приміщення справило на гостей приємне враження. Особливо ж сподобалася турецьким освітянам шкільна газета.

Юні стамбульці – всі в жовтих кепочках з емблемою Києва. Спілкуючись із ровесниками-українцями  почувалися спочатку  дещо скуто через мовний бар’єр. Але на допомогу прийшли старшокласниці з гімназії східних мов №1, які стали перекладачами. Через  кілька хвилин діти вже жваво спілкувалися, сміялися, пригощалися  солодощами та лимонадом.  Іноземці привезли  на гостинець свої  цукерки, а кияни пригостили їх українськими. Турецькі діти були в захваті від Києва.

Було про що поговорити і сіячам вічного, доброго та розумного. Проблеми в турецьких та українських педагогів однакові. А ось у зарплатні  різниця є. Вчитель зі Стамбула отримує в кілька разів більше –  300 – 500 доларів.