Алонсо – наймолодший чемпіон!

На сімнадцятому етапі чемпіонату світу «Формула-1» – «Гран-прі Бразилії» за два етапи до закінчення цьогорічного сезону іспанець Фернандо Алонсо з команди «Рено» достроково став чемпіоном світу, змістивши з п’єдесталу німця Міхаеля Шумахера, який вигравав цей титул шість разів поспіль. Алонсо, якому в день бразильського етапу було 24 роки 58 днів, до того ж став наймолодшим за всю історію «Формули-1» володарем цього почесного титулу.

На «Гран-прі Бразилії» Алонсо діяв чітко й без особливого ризику. Його головним завданням було не пропустити вперед нікого окрім гонщиків «Макларена». І юний іспанець блискуче з цим впорався, фінішувавши третім. А переможцем бразильського етапу другий рік поспіль став колумбієць Хуан-Пабло Монтойя. Другим під картатим прапором проїхав ще один представник «срібних стріл» Кімі Райкконен, який цим самим гарантував собі звання віце-чемпіона.

Завдяки дублеві Монтойї й Райкконена «Макларен» вийшов у лідери в заліку Кубка конструкторів, боротьба за який триватиме до останнього етапу.